git.net

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[kolla][mariadb] Multinode deployment fails due to bootstrap_mariadb or mariadb errors


This issue should now be fixed in master. There are patches up for the
stable branches, here's the queens one: https://review.openstack.org/636928.
Mark

On Tue, 12 Feb 2019 at 17:32, Giuseppe Sannino <km.giuseppesannino at gmail.com>
wrote:

> Hi all,
> need your help.
> I'm trying to deploy Openstack "Queens" via kolla on a multinode system (1
> controller/kolla host + 1 compute).
>
> I tried with both binary and source packages and I'm using "ubuntu" as
> base_distro.
>
> The first attempt of deployment systematically fails here:
>
> TASK [mariadb : Running MariaDB bootstrap container]
> ********************************************************************************************************************************************************************************************************
> fatal: [xx.yy.zz.136]: FAILED! => {"changed": true, "msg": "Container
> exited with non-zero return code 1"}
>
> Looking at the bootstrap_mariadb container logs I can see:
> ----------
> Neither host 'xxyyzz' nor 'localhost' could be looked up with
> '/usr/sbin/resolveip'
> Please configure the 'hostname' command to return a correct
> hostname.
> ----------
>
> Any idea ?
>
> Thanks a lot
> /Giuseppe
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.openstack.org/pipermail/openstack-discuss/attachments/20190214/75b4ee05/attachment.html>