git.net

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: [users@httpd] Trouble-shooting Apache 2.2 Alias


It may be getting denied by SELinux, I suspect the label on your aliased directory die not allow httpd access.  You will likely need to look into semanage, something like this may do what you need, but I'm not an expert at SELinux myself... redhat provides some explanation here:  https://access.redhat.com/documentation/en-us/red_hat_enterprise_linux/7/html/selinux_users_and_administrators_guide/sect-security-enhanced_linux-troubleshooting-top_three_causes_of_problems#sect-Security-Enhanced_Linux-Top_Three_Causes_of_Problems-Labeling_Problems 

# semanage fcontext -a -t httpd_sys_content_t '/opt/repository/rhel_updates(.*)?'
# restorecon -R -v /opt/repository/rhel_updates

On Sat, Oct 27, 2018, 06:08 Leam Hall <leamhall@xxxxxxxxx> wrote:
On 10/27/18 7:49 AM, Eric Covener wrote:
> On Sat, Oct 27, 2018 at 7:29 AM Leam Hall <leamhall@xxxxxxxxx> wrote:
>>
>> The only fix seems to be making the "<Directory />" more open than we
>> want. It seems like Apache can't handle a more open sub-directory than
>> whatever is allowed for the root directory.
>
> Apache can handle that just fine.  Show the smallest verbatim
> configuration that demonstrates something unexpected along w/ the
> logs.


Hey Eric, I appreciate the help! Here's what I have, though it is
transcribed.

Set locally required limited OS access.

        <Directory />
          Options None
          Order deny,allow
          Deny from all
        </Directory>

We use Apache as a yum repo, and store the rpms outside of the DocumentRoot.

        Alias "/rhel/updates" "/opt/repository/rhel_patch_updates"
        <Directory "/opt/repository/rhel_patch_updates">
          Options All
          Order allow,deny
          Allow from all
        </Directory>


When we hit 'http://myserver/rhel/updates' the error_log says it is
denied by server configuration. I've set the LogLevel to "debug" and
that's all I get. The log is at work, sorry. I'm the one who did the
server configuration so my bet is "operator error", just not sure how to
fix it.

Appreciate any help you can provide. Thanks!

Leam



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@xxxxxxxxxxxxxxxx
For additional commands, e-mail: users-help@xxxxxxxxxxxxxxxx