git.net

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: NOTICE: Intent to T&R 2.4.36


On Tue, Oct 09, 2018 at 03:29:49PM -0500, Daniel Ruggeri wrote:
> Hi, all;
>    I ran through my usual testing routine, this time with OpenSSL 1.1.1, but
> found several test failures. In the past, these issues have been isolated to
> my environment so I just wanted to drop a line to see if anyone has run the
> test suite against 2.4.x lately and can corroborate this result? If not, I
> can debug my environment.

TLSv1.3 testing is still a mess with OpenSSL 1.1.1, sorry.  I have 
updated the test suite just now to disable TLSv1.3 testing for most 
people.  We need updates to Net::SSLeay (the latest upstream has the 
patch) and IO::Socket::SSL, but the latter is not patched upstream, so I 
can't make an accurate test for that yet.

At worst, forcibly testing with:

  ./t/TEST -sslproto 'all -TLSv1.2'

should now be possible.

(If using an existing check-out of the test suite don't forget to re-run 
"make" before running ./t/TEST -conf to regenerate the config...)

Let me know if that's not made any difference for you.

I don't know why t/modules/http2.t is failing but I see that here too.

Regards, Joe


> 
> Test Summary Report
> -------------------
> t/modules/http2.t                 (Wstat: 0 Tests: 24 Failed: 0)
>   Parse errors: Bad plan.  You planned 52 tests but ran 24.
> t/security/CVE-2009-3555.t        (Wstat: 0 Tests: 4 Failed: 2)
>   Failed tests:  3-4
> t/ssl/basicauth.t                 (Wstat: 0 Tests: 4 Failed: 2)
>   Failed tests:  2-3
> t/ssl/env.t                       (Wstat: 0 Tests: 30 Failed: 15)
>   Failed tests:  16-30
> t/ssl/extlookup.t                 (Wstat: 0 Tests: 4 Failed: 4)
>   Failed tests:  1-4
> t/ssl/fakeauth.t                  (Wstat: 0 Tests: 3 Failed: 2)
>   Failed tests:  2-3
> t/ssl/ocsp.t                      (Wstat: 0 Tests: 3 Failed: 1)
>   Failed test:  3
> t/ssl/require.t                   (Wstat: 0 Tests: 10 Failed: 3)
>   Failed tests:  2, 5, 9
> t/ssl/varlookup.t                 (Wstat: 0 Tests: 83 Failed: 83)
>   Failed tests:  1-83
> t/ssl/verify.t                    (Wstat: 0 Tests: 3 Failed: 1)
>   Failed test:  2
> Files=186, Tests=8857, 101 wallclock secs ( 1.86 usr  0.28 sys + 48.46 cusr
> 11.08 csys = 61.68 CPU)
> 
> 
> Versions at play were:
> system:
>   kernel:
>     name: Linux
>     release: 3.16.0-4-amd64
>     version: #1 SMP Debian 3.16.51-3 (2017-12-13)
>     machine: x86_64
> 
>   libraries:
>     openssl: "1.1.1"
>     openldap: "2.4.46"
>     apr: "1.6.5"
>     apr-util: "1.6.1"
>     iconv: "1.2.2"
>     brotli: "1.0.6"
>     nghttp2: "1.34.0"
>     zlib: "1.2.11"
>     pcre: "8.42"
>     libxml2: "2.9.8"
>     php: "5.6.38"
>     lua: "5.3.5"
>     curl: "7.61.1"
> 
> 
> Anything look obviously crazy/wrong?
> 
> -- 
> Daniel Ruggeri
> 
> On 2018-10-09 06:36, Daniel Ruggeri wrote:
> > Hi, all;
> >  Barring any major disagreement in the next several hours, I intend to
> > T&R our next version later today or early tomorrow.
> > 
> > Hooray for TLS 1.3!
> > --
> > Daniel Ruggeri