git.net

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Virtual Router not accepting SSH connections from CloudStack Management server


What hypervisor do you use?

On Mon, Oct 8, 2018 at 4:53 AM <cristian.c@istream.today> wrote:

> Hello folks,
>
>
>
>                    Like I told in my previous email, my virtual router is
> not accepting SSH connection from management server.. or any other server.
> What I have found is that my default iptables rule looks incorrect for me,
> accepting connection on 3922 only for eth1. :
>
>
>
>    51  2408 ACCEPT     tcp  --  eth0   *       0.0.0.0/0
> 158.69.17.226        tcp dpt:53
>
> 403K   30M ACCEPT     udp  --  eth0   *       0.0.0.0/0
> 158.69.17.226        udp dpt:53
>
> 13473 4411K ACCEPT     udp  --  eth0   *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0            udp dpt:67
>
> 9421K  982M NETWORK_STATS  all  --  *      *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0
>
>     0     0 ACCEPT     tcp  --  eth1   *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0            tcp dpt:3922 state NEW,ESTABLISHED
>
>     0     0 ACCEPT     all  --  *      *       0.0.0.0/0
> 224.0.0.18
>
>     0     0 ACCEPT     all  --  *      *       0.0.0.0/0
> 225.0.0.50
>
> 7270K  821M ACCEPT     all  --  eth0   *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0            state RELATED,ESTABLISHED
>
> 396K   20M ACCEPT     icmp --  *      *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0
>
>     0     0 ACCEPT     all  --  lo     *       0.0.0.0/0
> 0.0.0.0/0
>
>
>
>             Router interface  :
>
>
>
> root@r-2055-VM:~# ip a
>
> 1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN group
> default qlen 1
>
>     link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>
>     inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
> 2: eth0: <BROADCAST,MULTICAST,UP,LOWER_UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast state
> UP group default qlen 1000
>
>     link/ether 1e:00:85:00:00:33 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>
>     inet 158.xx.xx.226/28 brd 158.69.17.239 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 167. xx.xx.246/28 brd 167.114.12.255 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 149. xx.xx.80/27 brd 149.56.173.95 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 192. xx.xx.79/26 brd 192.99.175.127 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 198. xx.xx.162/27 brd 198.50.180.191 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 149. xx.xx.99/27 brd 149.56.254.127 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 144. xx.xx.199/27 brd 144.217.38.223 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 144. xx.xx.177/27 brd 144.217.178.191 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
>     inet 66. xx.xx.133/27 brd 66.70.150.159 scope global eth0
>
>        valid_lft forever preferred_lft forever
>
> 3: eth1: <BROADCAST,MULTICAST> mtu 1500 qdisc noop state DOWN group default
> qlen 1000
>
>     link/ether 02:00:06:0b:00:dc brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>
>
>
>
>
> After adding the following rule : iptables -A INPUT -p tcp --dport 3922 -j
> ACCEPT, everything works till next restart ( or reloading the iptables )
> is
> this a bug? Any suggestions?
>
>
>
>
>
>
>
> ===============================
>
> Additional  info from previous mail:
>
>
>
>
>
>          Current environment : CloudStack 4.11.1 (shapeblue) + VMware 5.5,
> Local storage, Basic Networking.  ( this is an old environment, 4.5.2, .
> 4.9, 4.11.1 )
>
>
>
>          Right now I get the following error :  deployedCheckSshCommand)
> (logid:236afb1a) Could not connect to 149.xxx.xx.53 due to
> java.net.ConnectException: Connection timed out, my router is stuck in
> starting mode.
>
>
>
>          After testing manually I saw that I'm not able to connect to VR by
> using SSH (management -> virtual router ) I was able to ping, telnet on 80
> but not able to connect on 3922 . :
>
>
>
>          [root@cloud-emea ~]# ping 149.xxx.xx.53
>
> PING 149.xxx.xx.53 (149.xxx.xx.53) 56(84) bytes of data.
>
> 64 bytes from 149.xxx.xx.53: icmp_seq=1 ttl=63 time=1.83 ms
>
> ^C
>
> --- 149.xxx.xx.53ping statistics ---
>
> 1 packets transmitted, 1 received, 0% packet loss, time 932ms
>
> rtt min/avg/max/mdev = 1.832/1.832/1.832/0.000 ms
>
> [root@cloud-emea ~]# telnet 149.xxx.xx.5380
>
> Trying 149.xxx.xx.53...
>
> Connected to 149.xxx.xx.53.
>
> Escape character is '^]'.
>
> ^]
>
> telnet> quit
>
> Connection closed.
>
> [root@cloud-emea ~]# telnet 149.xxx.xx.53 3922
>
> Trying 149.xxx.xx.53...
>
>
>
>
>
>     I come with the idea connect on VR by using console and add the
> following firewall rule : iptables -A INPUT -p tcp -m state --state NEW
> --dport 3922 -j ACCEPT, my problem was "fixed" but after sometime I have
> the
> same issue again, for example in case of my router is destroyed.
>
>
>
>
>
> Thank you!
>
> Cristian
>
>
>
>
>
>

-- 
Rafael Weingärtner