git.net

[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: RFC. Marvin tests fail


Hi Ivan, 
I guess you’re referring to Out of Band management? I think there was a simulator provider for those tests and they are reported as passing with latest KVM test run. 

Can you share any logs/exceptions? I don’t see anything wrong with your setup on a first glance btw. 

Bobby. 


boris.stoyanov@xxxxxxxxxxxxx 
www.shapeblue.com
Amadeus House, Floral Street, London  WC2E 9DPUK
@shapeblue
  
 

> On 7 Nov 2018, at 20:52, Ivan Kudryavtsev <kudryavtsev_ia@xxxxxxxxx> wrote:
> 
> Hello, dev team. Now I try to put a PR and need to write marvin test for
> it. I did it in the past, so tried to recall how to run the ecosystem.
> 
> I started from the document:
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Marvin+-+Testing+with+Python
> 
> To run simulator I have built docker image for 4.11:
> 
> docker build -t simulator:4.11 -f tools/docker/Dockerfile .
> 
> It has built correctly.
> 
> Next, I run the simulator:
> docker run -it --rm -p 8080:8080 -p 8096:8096 simulator:411
> 
> It started well, I can login.
> 
> Next, I deployed DC as specified in document above:
> python tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py
> <https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/deployDataCenter.py>
> \
>    -i setup/dev/advanced.cfg
> <https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/advanced.cfg>
> 
> Next, I run the suite:
> $ export MARVIN_CONFIG=setup/dev/advanced.cfg
> <https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/advanced.cfg>
> $ export TEST_SUITE=test/integration/smoke
> $ export ZONE_NAME=Sandbox-simulator
> $ nosetests-2.7 \
>  --with-marvin \
>  --marvin-config=${MARVIN_CONFIG} \
>  -w ${TEST_SUITE} \
>  --with-xunit \
>  --xunit-file=/tmp/bvt_selfservice_cases.xml
> <https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/bvt_selfservice_cases.xml>
> \
>  --zone=${ZONE_NAME} \
>  --hypervisor=simulator \
>  -a tags=advanced,required_hardware=false
> 
> What I see is that some tests fail, especially those, which connected with
> OOB management.
> I tried to do the same for basic zone with basic.cfg and also OOB tests
> fail and some other as well.
> 
> Is it OK or I do something wrong?
> 
> Thanks a lot.
> 
> 
> -- 
> With best regards, Ivan Kudryavtsev
> Bitworks LLC
> Cell RU: +7-923-414-1515
> Cell USA: +1-201-257-1512
> WWW: http://bitworks.software/ <http://bw-sw.com/>